Praktijkinformatie

Wachtkamer Yaylali

Spreekuren

De praktijk is van dokter Yaylali is centraal gelegen in Amsterdam West bij het Mercatorplein. Voor de deur stoppen vanuit verschillende richtingen tram en bus.

Spreekuren

Voor het maken van een afspraak kunt u terecht bij de assistente op werkdagen tussen 08:00-12:00 uur of via de WebApp (wegens corona is deze functie tijdelijk uitgeschakeld)
.
Bent u verhinderd? Laat het ons 24 uur van te voren weten door te mailen of te bellen! Indien u niet op tijd uw afspraak afzegt, kunt u een boete ontvangen.
.
Tussen de middag van 12:30 tot 13:15 kunt u enkel bij ons terecht voor spoedgevallen!

Telefonisch spreekuur

Het telefoonnummer van de praktijk is 020-6189724. Voor telefonisch overleg en medische vragen kunt u ons via dit nummer bereiken. Wij zijn de hele dag bereikbaar. Wij willen u vragen wel zoveel mogelijk gebruik te maken van de volgende tijden om te bellen:

 

8.00 – 10.00 uur voor het opvragen van uitslagen en voor het aanvragen van huisbezoeken.

Er is dan nog voldoende tijd om dezelfde dag actie te ondernemen als dat nodig/gewenst mocht zijn.

Huisbezoek

 

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent.
.
U kunt een huisbezoek tussen 8.00 en 10.00 uur aanvragen, zodat de assistente de visite -indien nodig- nog voor dezelfde dag in de agenda kan zetten. De assistente beoordeelt, eventueel samen  met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt.
.
Omdat er in de praktijk beter mogelijkheden voor onderzoek en behandeling zijn, verdient het -indien mogelijk- de voorkeur naar de praktijk te komen. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

 

Spoedgevallen

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!.
.
Bel onze praktijk:
Telefoon 020-6189724
(of uitsluitend indien de praktijk niet bereikbaar is en bij echte spoed 088-0030600)
.
Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u uiteraard direct naar de praktijk komen. De praktijk is geopend op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur. Bel wel eerst dat u eraan komt, zodat we rekening kunnen houden met uw komst.

Avond-, Nacht- En Weekenddienst (ANW)

Huisartsenpost Amsterdam
De waarneming ’s avonds, ’s nachts, in het weekend en op feestdagen is geregeld door de Huisartsenpost Amsterdam.
.
Op een huisartsenpost werken alle huisartsen uit uw regio samen, van waaruit zij de spoedeisende huisartsenhulp buiten kantoortijden verzorgen.
.
Wanneer U buiten kantoortijden een huisarts nodig heeft kunt u bellen met deze huisartsenpost Amsterdam. Het telefoonnummer is 088-0030600. U wordt dan doorverbonden met de doktersassistente van de huisartsenpost in uw regio.  Houd bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.

Yaylali

Praktische informatie

De praktijk is gevestigd op de begane grond. De praktijk is rolstoelvriendelijk.

Inschrijven als nieuwe patiënt

Indien U nog geen huisarts heeft of een nieuwe huisarts zoekt, kunt U zich bij ons als nieuwe patiënt inschrijven. Ons postcodegebied is 1053 t/m 1058 en 1061. Indien u niet in dit postcodegebied woont, kunt u zich helaas niet bij ons inschrijven.

 

Nadat u zich heeft online via de website heeft ingeschreven, ontvangt u van ons een mailtje met een bevestiging. U wordt dan ook gevraagd een volledig inschrijfformulier in te vullen. Dit sturen wij u toe via de e-mail. Wij zijn ook verplicht uw identiteit te controleren. Wanneer u het inschrijfformulier komt inleveren, moet u dus een geldig identiteitsbewijs meenemen: paspoort, rijbewijs of ID-kaart.
.
Tevens is het belangrijk dat u op dat moment bij u vorige huisarts bent uitgeschreven en dat uw medisch dossier in ons bezit is. Hiervoor hoeft u alleen uw oude huisarts te bellen en te vermelden dat u bent verhuisd en dat u een nieuwe huisarts hebt.
.
Hierna bent u als patiënt in onze praktijk ingeschreven en kunnen wij u helpen. Voor meer informatie en uitleg betreffende inschrijving kunt U contact opnemen met een van de assistentes (tel: 020-6189724).

Bloedprikken in de praktijk

Bloedprikken wordt in de praktijk gedaan op woensdag- en vrijdagochtend. U moet hiervoor een afspraak maken bij de assistente.

Herhaalmedicatie

Herhaalmedicatie kunt aanvragen via de telefoon en dan optie 2 kiezen in het menu. U kunt uw medicatie ook online bestellen via het portaal. Heeft u nog geen account? Belt u dan even naar de assistente, dan kan zij dit voor u instellen.

Praktijkondersteuning

Marga is als praktijkondersteuner somatiek in onze praktijk aanwezig op maandag en dinsdag. Zij houdt zich bezig met diabetes mellitus, COPD en hart- en vaatziekten.

Seyhan is ook als praktijkondersteuner somatiek in onze praktijk aanwezig, eens in de twee weken op donderdag. Zij ziet alleen diabetes mellitus-patiënten.

Julia is als praktijkondersteuner GGZ in onze praktijk aanwezig op vrijdag. Bij haar kunt u terecht met allerlei psychische problemen. U moet hiervoor eerst een afspraak maken bij de huisarts.

Doktersassistente

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.
.
U kunt bij de assistente verder terecht voor:

 • herhaalrecepten
 • hechtingen verwijderen
 • urineonderzoek, zwangerschapstest
 • injecties
 • suiker- en Hb-controles
 • uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
 • ECG’s
 • oren uitspuiten
 • wratten aanstippen
 • administratieve vragen

Uiteraard heeft de assistente -evenals de huisarts en de praktijkverpleegkundige- geheimhoudingsplicht!

Klachtenprocedure

Als huisartsenpraktijk willen wij ons werk graag zo professioneel mogelijk uitvoeren en vinden wij het belangrijk dat u ons vertrouwt. Natuurlijk kan het voorkomen dat u geen goed gevoel heeft over het contact met onze praktijk. Zo vindt u bijvoorbeeld dat u niet serieus bent genomen of heeft u de praktijk niet goed kunnen bereiken. Wij willen dat dan graag zo snel mogelijk weten, zodat wij dit met u kunnen bespreken en wij ervan kunnen leren.
.
U kunt uw klacht of opmerking indienen door zich rechtstreeks tot een van onze medewerkers te wenden. Eén van onze medewerkers neemt uw klacht dan zo snel mogelijk in behandeling.

thuisarts

Meer informatie? Thuisarts.nl!

Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:

 • om gezond te blijven;
 • om klachten zelf aan te pakken;
 • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
 • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
 • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
 • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

thuisarts

Op reis? Kijk op Reisprik.nl

Reisprik is een landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsenpraktijken voor reizigersadvisering en vaccinatie. Opgericht in 2009 bestaat het netwerk ondertussen uit meer dan 90 praktijken verspreid over heel Nederland. Van de bij Reisprik aangesloten praktijken mag u kwaliteit en service verwachten. Zo kunt u via internet uw afspraak maken, kunt u snel terecht en wordt u vakkundig geadviseerd. Ook bij terugkomst kunt u bij vragen rekenen op ondersteuning. Kijk voor meer informatie op www.reisprik.nl

reisprik logo
reisprik
rijbewijskeuring

Rijbewijskeuring

Indien u een rijbewijskeuring nodig heeft kunt u een afspraak maken met een huisarts in onze praktijk. De keuring wordt uitgevoerd door een andere arts dan uw eigen huisarts. U dient de voorzijde van het keuringsformulier vooraf in te vullen en te ondertekenen en een urinemonster mee te nemen naar de keuring.

De kosten van een rijbewijskeuring zijn zoals vastgesteld door de nza in 2021 per 5 min € 15,46.

Call Now Button
Translate »